Praxe Pardubice, Hradec Králové

Studenti Školy ekonomiky a cestovního ruchu navštívili města Hradec Králové a Pardubice. Praxi organizovala třída 3.A.

Mezi navštívené památky v Hradci Králové patřily Jiráskovy sady, ve kterých se nachází šest významných objektů. Jedním z nich je kostel svatého Mikuláše. Za první světové války byl značně poškozen. I v dnešní době se nachází v havarijním stavu. Dále navštívili Muzeum České lékárny. První soukromá lékárna v Hradci Králové sloužila po dobu 26 let a specializovala se na homeopatii a další alternativní směry léčby. Na náměstí si prohlédli Bílou věž, jenž plnila strážní a požární funkci. V roce 1509 obyvatelé zavěsili do věže 169 centimetrů vysoký a přes 9 tisíc kilogramů těžký zvon Augustin. Patří k největším zvonům v České republice.

Nejpůsobivější pro studenty byl Zámek Pardubice, kde se mohli pokochat zámeckými pávy. Ti pocházejí z Indie, Pákistánu a Srí Lanky. Podle internetových stránek Zámku Pardubice zde byli první pávi chováni od roku 1994, v současnosti jich je 20. Zajímavý jsou čtyři jedinci bílé barvy.

Studenti zakončili praxi návštěvou Krematoria Pardubice. Budova vznikla podle návrhu architekta Pavla Janáka v rondokubistickém slohu. Stránky Města Pardubice uvádí, že stavba vyšla na 1,9 milionu korun. V roce 1969 natočil v jeho prostorách režisér Juraj Herz film Spalovač mrtvol.

You may also like...