Praxe ve Vídni

Praxi ve Vídni uspořádali studenti střední školy ŠECR v Jihlavě. Žáci tří ročníků cestovního ruchu se v úterý 18. října kolem šesté hodiny ranní sešli u autobusu vedle parkoviště Billa, odkud o půl sedmé bez komplikací vyrazili do Vídně. Během cesty několik studentů odříkalo své vlastně sepsané příspěvky na téma památek, lokalit či historických událostí.

Trasa vedla od Schönbrunnu a končila Belvederem. Studenti spolu se svým pedagogickým doprovodem navštívili turisticky oblíbenou část Vídně.  Prošli Sigmund-Freud park kde se nachází Votivkirche, který byl ale v rekonstrukci. Prohlédli si vídeňský parlament s významnou sochou Palas Athény a též se na chvíli zastavili před slavným Burgtheater. Po domluvě se studenti rozhodli vynechat návštěvu Schmetterlinghausu a z toho důvodu měli více volného času při rozchodu u katedrály sv. Štěpána. Po dvou hodinách, kterou účastníci praxe využili na oběd či nákupy, se opět sešli před katedrálou. Tam jeden ze studentů, Adam Ulbrich, zahrál několik známých skladeb na klavír dostupného pro veřejnost na Stephansplatz.

Poslední oddych měli studenti v Oranžérii neboli Dolním Belvederu, ze kterého následně došli až ke své finální destinaci, paláci Belvedere. Zde zazněly poslední příspěvky a po několikahodinové návštěvě Vídně se žáci opět shledali s autobusem. Odjezd z Vídně byl komplikovanější, ale o půl deváté se bez jiných potíží dopravili opět do Jihlavy.

You may also like...