Vyhlášení vítězů literární soutěže

Soutěž Moje reportérské premiéry má své první vítěze. Pro žáky osmých a devátých tříd základních škol v Jihlavě ji v aktuálním školním roce vypsala Škola ekonomiky a cestovního ruchu. Autoři nejlepších děl si ceny pro vítěze převzali 19. prosince v jednacím sále jihlavského zastupitelstva.

Žáci si měli vybrat památku z jejich blízkého okolí a popsat ji v reportáži a to včetně historických souvislostí. Odevzdané práce hodnotili zástupci školy a partnerských médií. ,,Chtěli jsme, aby si studenti všímali svého okolí a zajímali se o něj,“ říká Mgr. Jiří Čada, jednatel Školy ekonomiky a cestovního ruchu, která se na soutěži podílela.

První místo získala Nikola Dufková, která porotu zaujala svou reportáží o kapli svatého Antonína na Rounku. ,,Psaní mne docela bavilo, nepíši tolik, ale chtěla bych začít,“ říká vítězka. ,,Památku mám blízko, proto jsem si jí vybrala,“ dodává. Součástí ocenění byly i pozvánky na rozhovor do Školy ekonomiky a cestovního ruchu a na exkurzi do Českého rozhlasu.

Druhé místo patří Barboře Vaščíkové a její práci věnované Kostelu svatého Ducha a soše v parku Smetanovy sady. Třetí byla Tereza Jonáková s prací nazvanou Oběť Mariánova. Čtvrtou příčku porota udělila Adině Mičkové a jejímu textu nazvanému Neptunova kašna – svědek hrůzné události. Pátá byla Miluše Přibylová s prací pojmenovanou Osud nižší šlechty. ,,Soutěž se bude konat každé dva roky, abychom viděli nové a nové tváře,“ dodal na závěr Jiří Čada.

You may also like...