Praxe Belgie, Nizozemí

Studenti Školy ekonomiky a cestovního ruchu navštívili Belgii a Nizozemí. Praxi organizovala třída 4.A.

V pozdních večerních hodinách odjela skupina studentů z hlavního města Vysočiny přes Norimberk, Frankfurt nad Mohanem a Kolín nad Rýnem až do cílové destinace, Bruselu. Zájezdu se účastnili studenti oboru Ekonomika a cestovní ruch, Mediální marketing cestovního ruchu a Management aktivního volného času. Jejich úkolem bylo sepsat si příspěvky na určité téma a svým spolužákům a pedagogům přiblížit danou památku, město či událost.

V Belgii jako první navštívili slavné Atomium, které bylo navrženo inženýrem Andrém Waterkeynem ku příležitosti mezinárodní výstavy Expo 58. Náměstí Grande-Place oslnilo svou gotickou radnicí z 15. století s 95 m vysokou věží, na které je umístěna socha svatého Michaela, patrona Bruselu. Následující den se studenti přesunuli do Antverp, kde navštívili nejstarší památku ve městě, hrad Steen.

Největší přístav v Evropě, Rotterdam, oslnil studenty svou moderní architekturou a všudypřítomnou zelení. Následovala zastávka v Delftu za modře zdobenou keramikou, která byla vidět i v oknech zdejších příbytků. V Zaanse Schans se studenti mezi hlavičkami turistů pomalu ztráceli a rozutekli se do zdejší původní sýrárny, výrobny dřeváků nebo za brusiči diamantů. Na atmosféře přidávají zachovalé větrné mlýny, jejichž otáčející se lopatky nenechaly nikoho na pochybách, že tyto mlýny doopravdy fungují.

Bohužel jsme při návštěvě hradu de Haar nemohli nahlédnout do interiéru a museli jsme se tak spokojit jen s rozsáhlými zahradami. Díla Vincenta van Gogha oslovila taktéž naše studenty, a tak se rozhodli navštívit předlohu jeho obrazů, Scheveningen. Nejoblíbenější přímořské letovisko Nizozemska.

Amsterdam je při návštěvě Nizozemska pro turisty naprostou samozřejmostí, a proto si krásy tohoto města nemohli nechat ujít ani naši zvídaví středoškoláci. Ve městě navštívili plovoucí květinový trh, odkud si většina odvezla několik cibulek tulipánů jako dar nebo jako přírůstek na jejich zahrádku. Nemohli opomenout taktéž Dům Anny Frankové, kam se ale nemohli z důvodu velikosti skupiny podívat.

Taktéž studenti kráčeli po stopách Jana Amose Komenského a navštívili tak Naarden, místo kde našel azyl a naposledy taktéž vydechl. Nachází se zde Muzeum Jana Amose Komenského, které spolupracuje se stejnojmenným muzeem v Uherském Brodě, a jeho hrob.

V odpoledních hodinách se účastníci zájezdu v bezpečí vrátili z Beneluxu domů.

You may also like...